- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Зміна автостоянки «негативно вплине на роботу суддів Конституційного Суду» (виправлено)

Автобаза Конституційного Суду України 10 травня уклало угоду з ДП «Автотранспортне підприємство №6» ВАТ «Міськбудтранс» на оренду приміщень вартістю 420 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Остання закупівля проведена за процедурою «у одного учасника» через небажання Конституційного суду змінювати дислокацію своєї автобази.

Автобаза створена в 1997 році і з того часу орендує стоянку та приміщення у ДП «Автотранспортне підприємство №6» по вул. Ізюмська, 5. Загальна площа орендованих приміщень становить 1554 м.кв., з них стоянка автомобілів – 1426 м.кв., офісні приміщення – 81 м.кв., зона ремонту – 47 м.кв.

«Завдяки невеликій відстані (4 км.) від місцезнаходження автобази до Конституційного Суду є можливість оперативно вирішувати питання надання автотранспорту особам, які обслуговуються» – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

за період перебування автобази в орендованих приміщеннях обладнано окремі бокси для автомобілів, побудовано складські приміщення, створено локальну комп’ютерну мережу, організована виділений канал зв’язку з КС, придбано власне мийне обладнання.

«Зміна приміщення призведе до додаткових витрат бюджетних коштів та негативно вплине на роботу суддів Конституційного Суду України», – йдеться в обґрунтуванні.

P.S. Після звернення прес-сдужби Конститвційного суду виправлено дані щодо вартості оренди автобази, яка коштує саме 420 тис грн, а не понад мільйон, як було вказано у повідомленні. До цієї цифри було помилково додано ще 700 тис грн., які витратив на оренду автостоянки Верховний Суд України.