- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Після звільнення Ємця Мінздрав відразу почав проводити тендери на ліки

Міністерство охорони здоров’я 16 травня провело перші цього року торги по закупівлі лікарських препаратів. Згідно з повідомленням прес-служби МОЗ, перші розкриття пропозицій по закупівлі імунобіологічних препаратів відбулись 16 травня. Наразі проходить оцінка пропозицій в робочій групі, і в терміни відповідно до закону “Про здійснення державних закупівель” відбудеться акцепт пропозиції конкурсних торгів, що буде визнана найбільш економічно вигідною за результатами оцінки, та укладення відповідного договору.

У квітні 2011 року Міністерством було оголошено про проведення процедури відкритих торгів на закупівлю 12 вакцин, та у травні – на закупівлю ще одного препарату. Всі торги проводяться за скороченою процедурою. За результатами 11 розкриттів, що пройшли 27 квітня 2011 року, жодних торгів не відбулося, в зв’язку з тим, що для участі в 5 з них було подано менше двох пропозицій, а по 6 – до оцінки пропозицій було допущено менше двох учасників.

З метою недопущення зриву виконання завдання вакцинації населення Міністерством терміново було оголошено нові відкриті торги на закупівлю тих імунобіологічних препаратів, торги по яких не відбулися. Розкриття по 12 позиціях (11 повторних, 1 – новий препарат) відбудеться цього тижня.

Нагадаємо, 17 травня президент Віктор Янукович видав указ про звільнення з посади міністра охорони здоров’я Іллі Ємця. За словами президента, він ще раніше мав тривалу розмову з Ємцем і зрозумів, що тому «не вдалося налагодити роботу міністерства належним чином – щоб Міністерство охорони здоров’я почало ефективно працювати, і головне – щоб почали здійснюватися реформи, які ми намітили і які вкрай необхідні».

Перші чутки про звільнення Ємця [1] з’явились 13 травня.

Докладніше про зв’язки Ємця з фармацевтичними угрупуваннями та хто отримав кошти Мінздрава у 2010 році тут [2].