- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Близькі до губернатора авторитетні бізнесмени отримали мільйони на ремонт доріг в Одесі

Управління дорожнього господарства Одеської міськради за результатами тендеру 10 травня уклало угоду з ТОВ «Ростдорстрой» вартістю 16,53 млн грн. на поточний ремонт проїжджої частини доріг, тротуарів та внутрішньоквартальних проїздів. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Ростдорстрой» входить до інвестиційної групи «Рост». Гендиректор «Росту» Юрій Шумахер є депутатом Одеської міськради. За даними ЗМІ [1], група входить в сферу інтересів губернатора Едуарда Матвійчука та авторитетних бізнесменів Олександра Жукова і Олександра Ангерта. У 2001 італійська поліція затримувала Жукова по підозрі нелегальною торгівлею українською зброєю в Югославії.

Офіційно ТОВ «Ростдорстрой» зареєстровано на британську фірму “Сайдлейк Інтернешнл Лімітед”. Британська компанія також виступає засновником ТОВ «Трансбункер Сейлінг Тіам», яка фігурує в скандалі з приватизацією «Чорноморського яхт-клубу» [2].

Також до складу засновників «Ростдорстрою» входить Григорій Шевчук, відомий як депутат Ужгородської міськради. Нагадаємо, одеський губернатор Едуард Матвійчук є вихідцем з Закарпаття.