- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

МВС засвітило собівартість проїзного документа дитини, на чверть меншу від кінцевої ціни

Міністерство внутрішніх справ 5 травня уклало угоду з ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» щодо виготовлення бланків паспортів та посвідок на загальну суму 17,73 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Виготовлення 160 тис бланків проїзного документа дитини коштує 3,26 млн грн., або 20,4 грн за штуку.

Органи міліції вимагають оплачувати ці бланки по 24,75 грн [1]. У січні 2009 року уряд Юлії Тимошенко прийняв постанову [2] щодо стягнення додаткової плати у розмірі 25% від вартості бланку проїзного документа дитини і інших документів. Додаткові кошти органи міліції можуть оформляти як власні надходження.

Також МВС придбало 1,505 млн бланків паспортів та тимчасових посвідчень громадянина України на 14,46 млн грн. Тендер проведено за процедурою закупівлі «у одного учасника».

У вересні минулого року у багатьох регіонах був дефіцит бланків паспортів через відсутність договору між «Поліграфкомбінатом Україна» і МВС. В міністерстві пояснювали кризу тим, що через новий закон про держзакупівлі вони мають проводити відкриті торги. Тоді як в Україні є лише два акредитованих підприємства, одне з яких – «Київська офсетна фабрика» – не має необхідного обладнання для виготовлення паспортів.