- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Прибрати сміття в пафосному київському суді коштує понад 4 мільйони

Апеляційний суд м.Києва за результатами неконкурентної закупівлі «у одного учасника» уклав угоду з держпідприємством «Судовий будівельно-експертний центр» на послуги з традиційного прибирання вартістю 4,28 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

28-поверхова будівля Апеляційного суду знаходиться на вул. Солом’янська, 2-а. За архітектурний проект цієї будівлі у 2010 році була присуджена державна премія у розмірі 100 тис грн., яку разом з архітекторами і будівельниками отримав також голова Апеляційного суду міста Києва Антон Чернушенко.

За даними «Української правди» [1], в суді є тренажерна зала, сауна, басейн, перукарня, кімната психофізіологічного розвантаження, дворівневий паркінг, конференц-зал на 250 місць. За даними проектувальників, будівництво обійшлось державному бюджету в суму понад 200 млн грн.

Перша третина будівлі – до сьомого поверху – для загального користування, там розміщуються 27 судових залів. Середня частина – для «внутрішнього користування», де знаходяться особисті кабінети суддів та службові приміщення. Зайти до коридору чи окремого кабінету тут можна лише з іменною магнітною карткою. Три верхні поверхи – технічні. На даху будівлі розміщена площадка з контейнером. У разі пожежі в цю коробку мають забратися 15-20 людей, яких за допомогою гелікоптеру мають евакуювати з будівлі. Також в приміщенні на випадок загоряння постійно знаходиться 180 тонн води.

[2]