- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Плювки в сторону Бойко з Київщини та Хмельницького

Державні установи та підприємства продовжили закуповувати бензин за цінами, які суттєво перевищують граничний рівень, встановлений урядовою комісією під головування міністра енергетики та вуглепрому Юрія Бойко. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ВП «Агрономічна дослідна станція» Національного університету біоресурсів і природокористування України (Київська обл.) за результатами тендеру 4 травня уклав угоду з ТОВ «Фірма Октан» щодо придбання 130000 літрів палива на 1,75 млн грн. Середня вартість одного літру склала 13,49 млн грн.

ПАТ «Хмельницькобленерго» також 4 травня уклало угоди з ТОВ ВТФ «Авіас», ТОВ «Подільське» і ПМ ВКП «Лан» на придбання 1,94 млн літрів палива на 21,91 млн грн. Середня вартість одного літру склала 11,27 грн.

Середня вартість на дизпаливо і бензини різних марок по Україні складає від 9,43 до 10,18 грн/л. Якби вищевказані установи купували бензин за ринковими цінами, то «Хмельницькобленерго» могло б зекономити близько 3 млн грн., а університет біоресурсів – 0,5 млн грн.

29 квітня експертна група під головуванням міністра Юрія Бойко рекомендувала трейдерам притримувати ціни на бензин А-95 на рівні 10 грн/л і дизпаливо – 9,6 грн/л.