У Литвина-молодшого пересвідчились в неефективності відкритих торгів на відпочинок
10.05.2011   //  

Адміністрація Державної прикордонної служби України 4 травня уклала угоду з Центром оздоровлення та відпочинку Державної прикордонної служби «Піщане» (село Піщане Бахчисарайського району) на придбання 875 путівок для персоналу, ветеранів Державної прикордонної служби України та членів їх сімей. Вартість угоди склала 1,50 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги було проведено по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника». В обґрунтуванні закупівлі йдеться про неефективність процедури відкритих торгів щодо закупівлі послуг з відпочинку.

«Досвід проведення закупівлі вищезазначених послуг у попередні роки за іншими процедурами показав їх неефективність. Так, відкриті торги із зменшенням ціни, оголошені у бюлетені Тендерної палати України від 25 лютого 2008 року № 8 (132), оголошення № 08036808, були відмінені у зв’язку з тим, що на участь у торгах була подана лише одна тендерна пропозиція», – йдеться в обґрунтуванні. Документ підписано заступником голови Державної прикордонної служби Олександром Ліщинським, якого президент Віктор Янукович звільнив з посади 8 квітня 2011 року.

Ефективність неконкурентної процедури закупівлі «підтверджується позитивними рішеннями Міністерства економіки України щодо погодження застосування цієї процедури. Так, закупівлю послуг з відпочинку в ЦОВ ДПСУ «Піщане» на 2008-2010 роки було погоджено листами-погодження Мінекономіки №132 від 30 травня 2008 року,  №504 від 7 травня 2009 року та №185 від 5 травня 2010 року».

Серед переваг центу «Піщане» в обґрунтуванні названо можливість оплати послуг по факту виконання, а також те, що Центр підпорядковується прикордонній службі.

«Це дає можливість гарантувати безпекову складову під час оздоровлення та відпочинку осіб органів Державної прикордонної служби України, які виконують розвідувальну, контррозвідувальну, оперативно-розшукову, інформаційно-аналітичну діяльність і підлягають захисту», – йдеться в обґрунтуванні.

Центр оздоровлення та відпочинку Державної прикордонної служби «Піщане» було відкрито у 2003 році. Він може одночасно приймати близько 700 гостей.