Опозиція пішла в перший клас. Доволі несподівано
04.05.2011   //  

Закони реінкарнації існують. Найкращий доказ тому – українська опозиція. Важко інакше пояснити, як  за кілька місяців стандартний homo sapiens може перетворитись на немовля із пустопорожнім поглядом і неадекватністю фізіологічних реакцій. А таки ж перетворюється.

Цього сезону, до речі, «немовлячість» опозиції дещо затягнулась. Уже здавалось невдовзі за народним спартанським звичаєм кволу дитинку викинуть у прірву історії. Однак сталося чудо. Опозиція не тільки вилізла із люльки, а й, сп’явшись на ноги, повідомила, що доросла до 6-ти річного віку. Тобто навчилась читати.

До такого висновку можна дійти, ознайомившись із заявою Політради «Батьківщина» ( а саме вона за соціологією і є поки що найбільшою опозицією) про те, що прийшов час відкривати кримінальні справи за мотивами текстів журналістів.

Нам, безперечно, приємно, що серед 13-ти названих розслідувань – три належать «Нашим грошам» – два напряму, а  третій – опосередковано. Однак, як то кажуть, є нюанс. Навіть два.

По-перше, підбірка «журналістських одкровень» зібрана, м’яко кажучи, похапцем. Таке враження, що комусь наказали протягом трьох годин «відмоніторити, щоби вистачило на заяву». Навіть перший пункт звинувачень посилається не на першоджерело, а на перепост. Відтак низка справді достойних журналістських досліджень залишилась гласом волаючого.

Але Бог із ними, журналістами. Більше важливе інше: оце написав БЮТ на сайті. І шо?

Судячи з того, що на «Наші гроші» був із веб-сторінки цієї заяви ОДИН перехід, гнівний віртуальний посил  не збудив не тільки правоохоронні органи, а й самих членів і, даруйте, членкинь партії. Та й, що би змінилось, якби цих переходів були сотні? Правоохоронні органи мають, звичайно право відкривати справи за повідомленнями преси-інтернету, але це зовсім не обов’язок. І який би дурень зараз почав користатись тим своїм правом?

Набагато ефективніше було би, якби кожен член «Батьківщини», навіть не будучи депутатом, написав невеликого листа, для прикладу, в прокуратуру: «Прочитав отаку-от новину. Вбачаю у цьому корупційне діяння. Прошу повідомити… etc».

Піаритись можна на цьому скільки завгодно:

–          Ми подали

–          10-ий день не відповідають

–          Відповіли відпискою

–          Подали в суд

 І заяви, прес-конференції, інтерв’ю, виступи «експертів». Дешево, популярно, просто, не страшно . І ГОЛОВНЕ: це бодай якась реальна робота.

Інша річ, що для цього треба вміти не тільки читати, а й писати. А для цього потрібно перейти бодай в другий клас. Тільки якщо на це знову піде рік, то можна не напружуватись: школу закриють.

Блог від: Олексій Шалайський