- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фірташ знову продає своєму держпідприємству ільменіт по несусвітній ціні

ДП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК) за результатами тендеру 20 квітня уклав угоду з ЗАТ «Кримський титан» філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» на придбання 30 тис тон ільменітового концентрату за 54 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість однієї тони концентрату склала 1800 грн. Це втричі перевищило ціну [1], за якою ЗТМК у лютому придбав концентрат у того ж Вільногірського комбінату. «Сумихіпром» останнього разу [2] також придбав у Вільногірського комбінату ільменіт по 1800 грн/т, хоча у січні купував по 1200 грн.

Нагадаємо, зараз діють накази Міністерства економіки, якими було зареєстровано ціни на концентрат виробництва ЗАТ «Кримський титан» у розмірі 965 грн (без ПДВ) за одну тону [3] та виробництва філії «Іршавський гірничо-збагачувальний комбінат» у розмірі 765 грн. за одну тону [4].

ЗАТ «Кримський титан» входить в групу Дмитра Фірташа. Директором Запорізького комбінату минулого року був призначений Володимир Сивак, який раніше працював в приватних структурах Фірташа.