- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Вдова нардепа-«регіонала» відремонтує Кабмін по $2 тисячі за квадратний метр

Управління адміністративних будинків госпфіндепартаменту секретаріату Кабінету міністрів за результатами тендеру 20 квітня уклало угоду з ТОВ ВП «Побутрембудматеріали» вартістю 18,52 млн грн. щодо закупівлі ремонтних робіт. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Мають бути виконані роботи з капітального ремонту приміщень шостого поверху (площа 427 м2), сьомого поверху (площа 427 м2) та горища (площа 400 м2) правого крила Будинку уряду з одночасною розробкою проектно-кошторисної документації. Загальна площа, що підлягає ремонту склала 1254 м2.

Середня вартість одного квадратного метру склала 14,77 тис грн., що перевищує вартість житла в новобудовах Києва. В відкритих джерелах є інформація про «ексклюзивний ремонт VIP-класу» [1] по ціні від 1800 грн/м2.

17 січня Уряд виділив на ремонт вказаної площі 21,75 млн грн.

В листопаді минулого року ТОВ ВП «Побутрембудматеріали» по процедурі закупівлі «у одного учасника» отримало підряд вартістю 1,76 млн грн. на капітальний ремонт кабінетів, коридорів і холів із заміною кондиціонерів та облаштуванням захисного навісу над ґанком 10-го під’їзду Будинку уряду.

В 2008 році на капітальний ремонт приміщень Будинку уряду, будівництво прибудови до адмінбудинку і службово-офісної будівлі по Музейному провулку витрачено 5,207 млн грн, в 2007 році капітальний ремонт приміщень Будинку уряду обійшовся у 19,9 млн грн.

ТОВ ВП «Побутрембудматеріали» було засновано в 1990-х роках Василем і Світланою Бібами. В 2006 році Василь Біба обрався народним депутатом по списку Партії регіонів. У 2007 році він помер.

Василь і Світлана Біба у якості власників фірми «Побутрембудматеріали» згадуються ЗМІ [2] в контексті історії з рейдерським захопленням гаражного кооперативу по вул. Л.Толстого, 59 і кількох земельних ділянок під забудову, що належали кооперативу.