- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Укрзалізниця» Козака розіграла півмільярда між постачальниками часів Костюка

ДП «Укрзалізничпостач» провело перші великі тендери після призначення нардепа від Партії регіонів Володимира Козака гендиректором «Укрзалізниці». 18 квітня були укладені договори з переможцями торгів на постачання будівельних матеріалів на загальну суму 457 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендери виграли фірми, які багато років є постачальниками залізниці, або стали постійними партнерами «Укрзалізниці» у останні роки, коли відомством керував соратник Георгія Кирпи Михайло Костюк.

Шпали залізобетонні СБ-3 для рейок Р-65 на 405,50 млн грн. поставлять ВАТ «Гніванський завод спецзалізобетону», ВАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал», ДП «Старокостянтинівський завод залізобетонних шпал», ЗАТ «Запорізький завод залізобетонних шпал» і ТОВ «ТД Україна Промресурс».

ТОВ «АльфаТрансГруп» поставить лінолеум на 7,28 млн грн.

ТОВ «Полі-пром» поставить 586,2 м3 важкогорючих фанерних плит на 12,38 млн грн.

ТОВ «Союз Дортранс» поставить емаль ПФ-115, лак і оліфу на 31,84 млн грн.

За даними «НГ», по призначенні керівником Володимира Козака була проведена ревізія тендерів, з якими у «Укрзалізниці» продовжували діяти контракти. Велику увагу було приділено угодам, укладеним з львівськими бізнес-партнерами Костюка. Козак раніше працював в транспортних структурах Рината Ахметова і Антона Пригодського.