Під візит Януковича в Черкасах вибили 25 мільйонів на будівництво лікарні
26.04.2011   //  

Головне Управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації 21 квітня уклало угоду з ТОВ «Черкасиміськбуд» вартістю 24,80 млн грн. на завершення будівництва обласної дитячої лікарні в Черкасах. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівля проведена за неконкурентною процедурою «у одного учасника». «Черкасиміськбуд» було обрано генпідрядником будівництва лікарні у 2007 році також за процедурою «у одного учасника».

В обґрунтуванні закупівлі, направленому до Мінекономіки 24 лютого, наголошується, що терміновість неконкурентної процедури узгоджена з Адміністрацією президента.

«Черкаська область  – єдиний регіон України, який не має обласної дитячої лікарні.  Будівництво цього медичного закладу ведеться майже 20 років і тільки завдяки позиції Президента України Януковича В.Ф., Кабінету Міністрів України та Черкаської обласної державної адміністрації, які посприяли  фінансуванню у 2010 році,  на сьогоднішній день стан будівельної   готовності об’єкту становить 90%.  З метою своєчасного введення об’єкту в експлуатацію та офіціального відкриття обласної дитячої лікарні у березні поточного року (захід узгоджений з Адміністрацією Президента України), необхідно освоїти 24 800,0 тис. грн.», – йдеться в обґрунтуванні.

Також управління капбудівнитцва Черкаської ОДА 15 квітня направило до Мінекономіки обґрунтування ще однієї закупівлі будівельних послуг у ТОВ «Черкасиміськбуд» на суму 3,30 млн грн. У ньому повідомляється, що «стан будівельної готовності об’єкту становить 95%».

21 квітня Віктор Янукович прийняв участь в урочистому відкритті лікарні і подарував закладу неонатальний реанімобіль.

ТОВ «Черкасиміськбуд» засновано Надією Шаповал, у минулому відомою як керівник первинного осередку Партії промисловців і підприємців.

Лікарня розрахована на 325 місці. Будівництво почалось у 1991 році, але через відсутність фінансування перервалось з 200 по 2008 роки. Загальний фонд фінансування будівництва лікарні складає 97,55 млн грн. У березні перший замміністра фінансів Анатолій Мярковський повідомив про намір уряду до 1 травня виділити Черкаській області 43 млн грн. на будівництво лікарні і закупівлю медичного обладнання.