- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Макіївська влада платить за «безплатний» телевізійний піар по 500 гривень за хвилину

Макіївський міськвиконком Донецької області за результатами тендеру 12 квітня уклав угоду з ТОВ «ТРК Юніон» на послуги у сфері телебачення на суму 2,46 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Виконком заплатив за виробництво телевізійних передач і їх трансляцію в обсязі 5000 хв, або по 492 грн за одну хвилину. Ця угода стала однією з найбільших серед укладених між регіональними телеканалами та місцевими органами [1] влади цього року. Раніше Луганська облрада заплатила телеканалу, близькому до міністра Юрія Бойко та народного депутата Олександра Єфремова, 1,10 млн грн, або 600 грн за хвилину.

Станом на серпень 2010 року засновниками ТОВ «Телерадіокомпанія «Юніон» були директор компанії Наталія Захарченко та Ольга Дарда, дружина авторитетного народного депутата від Партії регіонів Олександра Дарди.

Раніше Наталя Захарченко під час онлайн-конференції [2] відповідаючи на питання, чому на її телеканалі так багато показують мера Макіївки Олександра Мальцева, сказала, що це викликано виключно великою кількістю інформприводів.

«Я хочу сказать, что все-таки мы стараемся показывать Мальцева в привязке к чему-то происходящему, а не просто так, используя любой повод, чтобы занять эфир. Если мы показываем Мальцева, то для этого есть очень серьезный информационный повод.  То ли Мальцев проводит сессию, то ли Мальцев открывает какое-то новое заведение в городе.  Т.е. просто так, не имея никакого информационного повода, мы на съемки не выезжаем. По той простой причине, что у нас такой информационно-насыщенный регион…  Мы выбираем самое яркое», – сказала Захарченко.