Обгрунтування подорожчання будівництва швидкісного трамваю в Києві
17.04.2011   //  

ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

(КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КИЇВПАСТРАНС”

04070, м. Київ, Набережне шосе, 2, тел. (044) 2546503, факс (044) 2795231

Код ЄДРПОУ 31725604, р/р 2600600012840 в ПАТ «КБ «ХРЕШАТИК» м. Києва, МФО 300670

ОБҐРУНТУВАННЯ

застосування процедури закупівлі в одного учасника

1. Замовник:

1.1. Найменування: Комунальне підприємство «Київпастранс».

1.2. Ідентифікаційний код за ЄДРПОУ: 31725604.

1.3. Місцезнаходження: м. Київ, Подільський район, вул. Набережне шосе, 2, 04070.

1.4. Посадова особа замовника, відповідальна за проведення закупівлі (прізвище, ім’я, по батькові, посада та адреса, номер телефону та телефаксу із зазначенням коду міжміського телефонного зв’язку, e-mail): Сойкіс Григорій Михайлович, виконуючий обов’язки заступника генерального  директора з питань будівництва, 04070, м. Київ, Подольський район, вул. Набережне шосе, 2, тел. (044) 272-64-64, (044) 254-66-01, tender@kpt.kiev.ua.

1.5. Головний розпорядник коштів або орган, до сфери управління якого належить замовник (повне найменування та ідентифікаційний код за ЄДРПОУ): Головне управління транспорту та зв’язку виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 24363865.

1.6. Дата прийняття комітетом з конкурсних торгів замовника рішення про застосування процедури закупівлі в одного учасника: 12.04.2011 р.

2. Джерело фінансування закупівлі: кошти місцевого бюджету м. Києва.

3. Інформація про предмет закупівлі:

3.1. Найменування предмета закупівлі: будівельно-монтажні роботи по об’єкту «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги».

3.2. Кількість товару, вид робіт та послуг: будівельно-монтажні роботи по об’єкту «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги», а саме:

3.2.1. Післяосадовий ремонт трамвайних колій, влаштування рейкових компенсаторів, зварювання рейкових стиків,постановка трамвайних колії в температурний режим.

3.2.2. Реконструкції станцій «Івана Лепсе», «Героїв Севастополя», «Індустріальна», «Гарматна» («НАУ»), «Сім’ї Сосніних», «Ромена Ролана», «Польова», «Політехнічна», «Повітрофлотська».

3.2.3. Будівництво станції «Площа Перемоги».

3.2.4. Будівництво зовнішніх інженерних мереж, дренаж та ін.

3.2.5. Благоустрій лінії швидкісного трамваю.

3.3. Місце поставки товарів, виконання робіт, надання послуг: м. Київ.

3.4. Строк поставки товарів, виконання робіт, надання послуг: квітень – серпень 2011р.

4. Інформація про учасника процедури закупівлі:

4.1. Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи: Відкрите акціонерне товариство «Трест «Київміськбуд-2».

4.2. Ідентифікаційний код/ідентифікаційний номер: 04012661.

4.3. Місцезнаходження юридичної особи або місце проживання/реєстрації фізичної особи, телефон, телефакс: 03151, м. Київ-51, вул. Народного ополчення, 26а, тел. (044) 249-02-14, факс (044) 249-02-12.

5. Умови застосування процедури закупівлі в одного учасника:

пункт 2 частини 2 статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель» (відсутності конкуренції (у тому числі з технічних причин) на товари, роботи чи послуги, які можуть бути поставлені, виконані чи надані тільки певним постачальником (виконавцем), за відсутності при цьому альтернативи.

6. Причини та обставини, якими керувався замовник під час обрання процедури закупівлі в одного учасника:

Необхідність даної закупівлі зумовлена наступним.

Лінія швидкісного трамвая з’єднує один з найбільших масивів Києва, Борщагівку, з центральною частиною міста та залізничним вокзалом. На сьогоднішній день шість станцій першої черги лінії швидкісного трамвая повністю реконструйовано, реконструкцію інших буде завершено найближчим часом.

Під час виконання реконструкції було прийнято рішення про  будівництво підвищених посадочних платформ з накриттям від непогоди, замінено конструкції з метою збільшення об’ємів станцій, запроваджено системи пропуску пасажирів через турнікети, передбачено обладнання для користування трамваєм інвалідами та людьми з вадами зору та слуху. Це значно поліпшило умови обслуговування пасажирів, комфортність проїзду, але призвело до збільшення кошторису будівництва об’єкта, що потребує проведення процедури закупівлі.

Проведення процедури відкритих торгів на придбання додаткових робіт і визначення генпідрядної  будівельної  організацій призведе до затягування і перенесення дати здачі об’єкта. Переоформлення (відкриття, погодження, закриття) ордера на тимчасове порушення  благоустрою та його відновлення, отримання дозволу інспекції державного архітектурно-будівельного контролю  та інших, необхідних для початку робіт дозволів, передача  виконавчої та дозвільної документації від замовника новому виконавцю робіт, організація будівельного майданчика тощо призведе до додаткових витрат державних коштів і часу (щонайменше 3 місяці).

Роботи  з реконструкції та будівництва транспортних будівель і споруд  з 2008 року виконуються  генеральною підрядною організацією, відкритим акціонерним товариством «Трест «Київміськбуд-2», яка визнана переможцем тендера на виконання зазначених робіт за результатами відкритих торгів, що були проведені замовником будівництва, комунальним підприємством «Київпастранс».

На даний час обсяг робіт, виконаних  на об’єкті «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги» виконано  ВАТ «Трест «Київміськбуд-2», становить понад 70  відсотків.

Зважаючи на викладене, така ситуація відповідає (п. 2 частини 2 Статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель») умові проведення процедури закупівлі в одного учасника з причини відсутності конкуренції (у тому числі з технічних причин) на товари, роботи чи послуги, які можуть бути поставлені, виконані чи надані тільки певним постачальником (виконавцем), за відсутності при цьому альтернативи.

Необхідність та наявність підстав для застосування процедури закупівлі в одного учасника підтверджується:

листом № 01/475  від 11.04.2011 р.  в.о. заступника генерального директора з питань будівництва КП «Київпастранс» щодо проведення процедури закупівлі у одного учасника – ВАТ «Київміськбуд-2», на будівельно-монтажні роботи по об’єкту «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги»  (післяосадовий ремонт трамвайних колій, влаштування рейкових компенсаторів, зварювання рейкових стиків, постановка трамвайних колії в температурний режим, реконструкції станцій «Івана Лепсе», «Героїв Севастополя», «Індустріальна», «Гарматна» («НАУ»), «Сім’ї Сосніних», «Ромена Ролана», «Польова», «Політехнічна», «Повітрофлотська», будівництво станції «Площа Перемоги», будівництво зовнішніх інженерних мереж, дренаж та ін., благоустрій лінії швидкісного трамвая).

– Протоколом наради у Прем`єр-міністра України Миколи Азарова  від 28 грудня 2010 року «Про додаткове включення будівництва об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури м. Києва до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу».

– листом Головного управління транспорту та зв’язку № 063-2783 від 04.04.2011 р. на Міністерство економічного розвитку і торгівлі України «Про виконання протоколу наради Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 28.12.2010 р. «Про додаткове включення будівництва об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури м. Києва до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу»;

–  листом Голови Київської міської державної адміністрації  від 17.03.2011 р. № 001-383 від 17.03.2011 р. «Про здійснення процедури закупівлі у одного учасника» на Міністерство економічного розвитку і торгівлі України;

–  рішенням Київської міської ради № 574/5386 від 30.12.2010р. «Про програму соціально-економічного розвитку м. Києва на 2011 рік», а саме: розподілом асигнувань на фінансування капітальних вкладень передбачено кошти на комплексну реконструкцію лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги у сумі 74 509,9тис.грн.;

– Розпорядженням Київської Міської Державної Адміністрації № 767 від 25.06.2007р. «Про затвердження техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) реконструкції швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги.

– Позитивним висновком комплексної державної експертизи техніко-економічного обґрунтування реконструкції швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги від 11.04.2007 р. (кошторисна вартість реконструкції у цінах 2006 р. 422 803,524 тис.грн.)

– Позитивним висновком № 198-2010/ПБ комплексної державної експертизи щодо відкоригованого техніко-економічного обґрунтування «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вулиці Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги в систему легкого рейкового транспорту (ЛРТ)» від 16.08.2010 р. (затверджена загальна кошторисна вартість за зведенням витрат в поточних цінах станом на січень 2010 р. 771 189,788тис.грн.);

–  пояснювальною запискою   з копіями креслень;

–  пояснювальною запискою щодо збільшення вартості будівельно-монтажних робіт по об’єкту «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги».

– проектом договору про закупівлю будівельно-монтажних робіт по об’єкту «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги»,  з додатками, між КП «Київпастранс» та ВАТ «Трест «Київміськбуд-2» .

Роботи  з реконструкції та будівництва транспортних будівель і споруд  з 2008 року ведуться генеральною підрядною організацією  – відкритим акціонерним товариством «Трест «Київміськбуд-2», яка визнана переможцем тендеру на виконання вищезазначених робіт, за результатами відкритих торгів, що були проведені замовником будівництва – комунальним підприємством «Київпастранс».

ВАТ «Трест «Київміськбуд-2» надало цінову пропозицію, що підтверджується розрахунковою договірною ціною.

З урахування зазначеного, на підставі п.2 частини 2 статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель», а саме, відсутність конкуренції (у тому числі з технічних причин) на товари, роботи чи послуги, які можуть бути поставлені, виконані чи надані тільки певним постачальником (виконавцем), за відсутності при цьому альтернативи, будівельно-монтажні роботи по об’єкту «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги»  здійснюється за процедурою закупівлі в одного учасника – у ВАТ «Трест «Київміськбуд-2».

7. Перелік документів, що підтверджують наявність умов застосування процедури закупівлі:

1. Лист № 01/475  від 11.04.2011 р. в.о. заступника генерального директора з питань будівництва КП «Київпастранс» щодо проведення процедури закупівлі у одного учасника – ВАТ «Трест «Київміськбуд-2», на будівельно-монтажні роботи по об’єкту: «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги».

2. Протокол наради у Прем`єр-міністра України Миколи Азарова  від 28 грудня 2010 року «Про додаткове включення будівництва об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури м. Києва до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу».

3. Лист Головного управління транспорту та зв’язку № 063-2783 від 04.04.2011 р. на Міністерство економічного розвитку і торгівлі України «Про виконання протоколу наради Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 28.12.2010 р. «Про додаткове включення будівництва об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури м. Києва до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу»;

4. Лист Голови Київської міської державної адміністрації  від 17.03.2011 р. № 001-383 від 17.03.2011 р. «Про здійснення процедури закупівлі у одного учасника» на Міністерство економічного розвитку і торгівлі України;

5. Рішення Київської міської ради № 574/5386 від 30.12.2010 р. «Про програму соціально-економічного розвитку м. Києва на 2011рік», а саме: розподілом асигнувань на фінансування капітальних вкладень передбачено кошти на комплексну реконструкцію лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги у сумі 74 509,9тис.грн.;

6. Розпорядження Київської Міської Державної Адміністрації № 767 від 25.06.2007р. «Про затвердження техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) реконструкції швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги.

7. Позитивний висновок комплексної державної експертизи техніко-економічного обґрунтування реконструкції швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги від 11.04.2007 р. (кошторисна вартість реконструкції у цінах 2006 р. 422 803,524 тис.грн.)

8. Позитивний висновок № 198-2010/ПБ комплексної державної експертизи щодо відкоригованого техніко-економічного обґрунтування «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вулиці Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги в систему легкого рейкового транспорту (ЛРТ)» від 16.08.2010р. (затверджена загальна кошторисна вартість за зведенням витрат в поточних цінах станом на січень 2010 р.   771 189,788тис.грн.);

9. Пояснювальна записка з  копіями креслень;

10. Пояснювальна записка щодо збільшення вартості будівельно-монтажних робіт по об’єкту «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги».

11. Проект договору про закупівлю будівельно-монтажних робіт по об’єкту «Комплексна реконструкція лінії швидкісного трамваю від вул. Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги»,  з додатками, між КП «Київпастранс» та ВАТ «Трест «Київміськбуд-2» .

Голова комітету з конкурсних торгів –

головний інженер Ю. Бомбандьоров