Луганська облрада заплатила понад мільйон за піар телеканалу, близькому до Юрія Бойко
15.04.2011   //  

Виконавчий апарат Луганської облради за результатами тендеру 8 квітня уклав дві угоди з ЗАТ «Луганська обласна телерадіокомпанія» на послуги у сфері телебачення на суму 1,10 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано послуги з виготовлення програм по висвітленню діяльності облради – 240 хвилин за 144 тис грн., або 600 грн за хвилину. Також придбано послуги з трансляції та розміщення програм по висвітленню діяльності облради – 3801 хвилин за 951 тис грн., або 150 грн за хвилину.

Оперативний контроль в ЛОДТРК здійснює екс-голова компанії Родіон Мірошнік, якого призначено заступником луганського губернатора і заступником голови Луганської облорганізації Партії регіонів з питань ідеології. Мірошник вважаєть близьким до голови парламентської фракції ПР Олександра Єфремова.

Згідно за даними системи SMIDA, 49% акцій ЗАТ «Луганська обласна телерадіокомпанія» належать Луганській облраді. Ще 51% акцій належать ТОВ «Україна Енергетична».

Засновниками «України енергетичної» є Микола Чернецький і панамська фірма «Фортмікс інвестментс корпорейшн».

Микола Чернецький відомий як однокласник Костянтина Бородіна, нинішнього директора департаменту нафтогазової промисловості Мінерговугілля, який більше відомий як багаторічний прес-секретар міністра Юрія Бойко. Вони є співзасновниками ТОВ «УкрПетроКонсалтинг», яке видає журнал «Трубопровідний транспорт» держкомпанії «Укртрансгаз» з вертикалі Міненерго.

«Фортмікс інвестментс корпорейшн» відоме як співзасновник ТОВ «Марія», яке було засновано разом з головою «Укртрансгазу» Сергієм Вінокуровим. Вінокуров раніше працював в бізнес-структурах Дмитра Фірташа.

Юрій Бойко прописаний в м.Рубіжне Луганської обл. В 1990-х роках він очолював Рубіжанський хімзавод, обіймав керівні посади в АТ «Лисичанськнафтооргсинтез».