Держкомтелерадіо заплатило мільйон за виявлення зв’язку між якістю книжок і їх тиражами
15.04.2011   //  

Держкомтелерадіо 6 квітня уклав угоди з ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» на прикладні розробки у сфері ЗМІ, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності. Загальна вартість наукових розробок склала 4,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Книжкова палата отримає 1,04 млн грн. за розробку теми «Розроблення кількісних показників випуску видань у взаємозв’язку з їх якісними ознаками та прогнозних обсягів випуску книжкової продукції».

Решту коштів палата отримає за розробку наступних тем: ««Розроблення поточних державних бібліографічних ресурсів як засобів комунікації для інформаційного забезпечення суспільства»; «Розроблення першої та другої редакцій національного стандарту «Інформація та документація. Знак охорони авторського права. Правила подання у виданнях», інформаційних і методичних матеріалів з питань видавничої справи»; «Розроблення ретроспективних електронних ресурсів для отримання багатоаспектної інформації щодо всіх видів друкованих видань».

В обґрунтуванні закупівлі, проведеної за процедурою «у одного учасника», вказано, що Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» – це «єдина установа, на яку в законодавчому порядку покладено функції державної бібліографічної реєстрації та централізованої каталогізації всіх без винятку видів видань, випущених в Україні».

«Застосування для Книжкової палати України як виняток, процедури закупівлі в одного учасника через відсутність конкуренції на проведення науково-дослідних робіт за темою «Розроблення кількісних показників випуску видань у взаємозв’язку з їх якісними ознаками та прогнозних обсягів випуску книжкової продукції» – є необхідною умовою для забезпечення отримання якісного результату ― прикладних розробок у сфері видавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, раціонального та ефективного використання державних коштів», – йдеться в обґрунтуванні неконкурентної процедури.

Необхідність розробки цієї теми не пояснюється.