Суд платив за офіс сім’ї Тимошенко третину мільйона. Але донецькі створили проблему
14.04.2011   //  

Міністерство економіки відмінило торги щодо оренди Дніпропетровським апеляційним господарським судом приміщення на 2011 рік. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Суд 28 лютого подав до Мінекономіки обґрунтування закупівлі послуг з оренди приміщення на пр. К.Маркса, 65, яке належить ТОВ «Компанія «Міжнародні ділові проекти». Річна оренда мала коштувати 334 тис грн. Проте 13 квітня в ВДЗ було опубліковано рішення міністерства Андрія Клюєва про повну відміну торгів через те, «що порушено порядок публікації інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника». Подробиці не оприлюднені. Тепер має відбутись новий тендер на оренду приміщення для суду.

Нагадаємо, 2 грудня 2010 року Верховна Рада призначила головою Дніпропетровського апеляційного господарського суду Ігоря Темкіжева, який до того часу працював в господарському суді Донецької області.

Дніпропетровський суд давно займає приміщення на пр. Маркса. Компанія «Міжнародні ділові проекти» викупила щонайменше одну частину будівлі кілька років тому. Ця фірма має чотирьох засновників:

  • Карр Євгенія Олександрівна – дочка Юлії Тимошенко під прізвищем чоловіка;
  • Українсько-кіпрське ТОВ “Енерготрейд”, засноване кіпрською фірмою Andore Tradingco Limited і Ульяхіною Антоніною Миколаївною, тіткою Юлії Тимошенко;
  • ТОВ фірма «Улан», засновником якої є сільськогосподарський обслуговуючий кооператив “Агротандемінвест” (у 2008 році до числа засновників замість цього кооперативу входило ТОВ «Беютага», засноване Євгенією Тимошенко, Людмилою Телегіною і Антоніною Ульяхіною – відповідно донькою, мамою та тіткою Юлії Тимошенко);
  • Кіпрська компанія «Фолден энтерпрайзес лимитед».

В будівлі по пр. Маркса, 65 окрім суду знаходиться ряд державних установ та бізнесових структур. В тому числі тут має офіс Управління з питань спорту та туризму Дніпропетровської ОДА, громадська приймальня партії «Батьківщина», кафе «Золота рибка», яке належить доньці Юлії Тимошенко.