Безіменні донецькі всмоктали 114 мільйонів київської фірми «Укртрансгазу»
13.04.2011   //  

ДК «Укртрансгаз» в особі філії «Виробниче ремонтно-технічне підприємство «Укргазенергосервіс» (м.Боярка, Київська обл.) за результатами тендеру 7 квітня уклало угоди з донецькими фірмами на постачання вузлів до турбін на суму 114,21 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У тендері на постачання запасних частин до газоперекачувальних агрегатів типу ГТК-10І, ГТК-25І перемогли ТОВ «Турботрейд» (64,61 млн грн.) та ТОВ «Турболінкс» (49,60 млн грн.). Компанії зареєстровані на жителів Донецьку Богдана Курільця та Олену Савенкову.

Єдине згадування про ці фірми у відкритих джерелах стосується позову до суду з боку Тендерної палати у 2008 році. Тоді ТПУ вимагала відмінити результати тендеру «Укртрансгазу» на закупівлю у ТОВ «Турботрейд» по неконкурентній процедурі «у одного учасника» робіт з впровадження диспетчерських пунктів компресорної станції ДПКС «Tag master 60k» на суму 159,33 млн грн. Позов було подано через порушення процедури опублікування даних про результати тендеру. Однак Київській апеляційний госпсуд став на сторону «Укртрансгазу».