Ліки від сказу за 28 мільйонів купили у фірми, пов’язаної з державним директором
12.04.2011   //  

Державний комітет ветеринарної медицини 29 березня отримав погодження Міністерства економіки на закупівлю ліків від сказу «Броварабіс V-RG» на суму 28,61 млн грн. Постачальником ліків по неконкурентній процедурі закупівлі «у одного учасника» обрано ТОВ «Укрветпромпостач». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В системі Міністерва АПК існує державне підприємство «Укрветпромпостач». Його з початку 1990 років очолює Володимир Солодчук. Разом з тим він відомий як радник директора ТОВ «Укрветопромпостач», а також член наглядової ради ВАТ «Запоріжзооветпромопостач». Солодчук також є засновником цього запорізького підприємства разом з Оленою Солодковою та іншими. В свою чергу Солодкова є співзасновницею ТОВ «Укрветпромпостач», яке отримало контракт на постачання ліків. Ця фірма зареєстрована в Броварах по вул. Будьонного, 23а, де також знаходиться ДП «Укрветпромпостач».

Протягом 2009-2010 років ТОВ «Укрветпромпостач» продало державі ліки на суму 73,65 млн грн.

Нагадаємо, минулого тижня співробітники СБУ вилучили у високопосадовців Державного комітету ветеринарної медицини близько $400 тисяч хабарів. 29 березня ц.р. у ході спецоперації співробітники СБУ затримали під час одержання хабара у розмірі 42 000 доларів США одного із заступників голови, а також керівника регіонального підрозділу Комітету та ряд залучених ними для одержання хабара посередників.