- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Вадим Колесниченко. «Как пройти в библиотеку в 3 часа ночи?»

От чогось, коли одним людям хочеться відволікти інших від чогось важливого, вони згадують про біблотеку. Віцин це робив о третій годині ночі, Вадим Колесниченко – за годину до опівночі в програмі Шустера.

Задуматись про вічне народного депутата змусило питання з Інтернету. Цитата: «Про какую борьбу с коррупцией вы говорите, если Верховная Рада хочет изменить Закон про госзакупки, который позволит еще больше наворовать и сделать эту процедуру коммерческой тайной?».

Самі розумієте, що на таке підступне питання без бібліотек ніяк. Так воно і сталось:

«Отвечаю на вопрос, он очень своевременный. Потому что мы много лет боролись с конкретной группировкой мафиозных структур и развалили Тендерную палату ( місяць тому прийнявши у свої лави батька Тендерної палати Антона Яценка – авт) .

Сегодня у меня есть две проблемы. По поручению руководства фракции я занимаюсь проблемами, связанными с библиотеками. Потому что библиотекари остановили свои работы именно из-за тендерной процедуры закупок. Они не успевают обьявлять тендер по той схеме, закупить продукцию. И библиотеки не успевают пополняться. У меня 20 писем, которые мне поручили…».

Ця відповідь народного депутата – насправді бомба. За Законом про держзакупівлі, тендерів до 100 000 грн. проводити не треба. Це означає, що українські бібліотеки раптом отримали з бюджету неймовірні суми грошей на оновлення бібліотечного фонду. До того ж масово.

При чому гроші дали на такі книжки, які не можуть чекати ані дня. І для яких проведення тендерів – смерті подібно. А які книжки у нас розлітались із книгарень цього року, мов пиріжки? Дві штуки: «Записки самашедшого» і «Чорний ворон».

У таких роздумах можна докотитись до крамольних думок: Вадим Колесниченко, один із стовпів «русского мира» в Україні лобіює безтендерну закупівлю книги про українських повстанців. Мало того: так йому пече, що він готовий змінити для цього цілий закон.

Від подібного парадоксу може поїхати дах. Врятувати свідомість можна лише одним способом: ще раз вчитавшись, що саме пропонує Партія регіонів змінити в Законі про держзакупівлі?

А пропонує вона зробити [1] безтендерні закупівлі ( в одного учасника) легкими і невимушеними, вивести держпідприємства з-під дії Закону і  ще багато іншого різного… Бібліотеки, до-речі, до підприємств не відносяться.

Так що, якщо ці зміни якимось чином і стосуються книжок, то хіба чекових.  Хто що читає, той за те і дбає…

Блог від: Олексій Шалайський