- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Навчання одного гуманітарія в Коломиї коштує 10 тисяч на рік

Головне управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації 31 березня уклало угоду з Коломийським педагогічним коледжем ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім.Василя Стефаника» на підготовку педагогічних кадрів. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Коледжу заплатять 4,50 млн грн. за навчання в 2011 році 433 студентів по спеціальностям «початкове навчання», «соціальна педагогіка», «музичне виховання», «образотворче мистецтво». Середня вартість річного навчання одного студенту склала 10,39 тис грн.

Згідноз обґрунтуванням закупівлі, проведеною по процедурі «у одного учасника», кошти  використовуються тільки на зарплату працівників, стипендії студентам та часткову оплату комунальних послуг.

Між  головним управлінням освіти  і науки Івано-Франківської ОДА та Коломийським педагогічним коледжом діє основний договір від 03 червня 2005р. про підготовку педагогічних кадрів. Згідно  з даним договором термін навчання студентів становить 3 або 4 роки, в залежності від вибору спеціальності.