Колесніков заплатив за розкрутку сайту Євро-2012 аж до Юпітеру
08.04.2011   //  

Урядове інформагентство «Укрінформ» 31 березня уклало угоду з ТОВ «Інтернет – Технолоджіс» на рекламну компанію з просування сайту www.ukraine2012.gov.ua в мережі Інтернет та пошукових системах. Вартість просування склала 300 тис грн. Розпорядником коштів виступило Нацагентство з підготовки Євро-2012. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Експерт «Наших грошей» з питань інтернет-технологій вважає, що виділені кошти як мінімум в 10, а то і в 100 разів перевищують вартість просування сайту. В інтернеті є оголошення про такі послуги за ціною $150 на місяць, тоді як Євро-2012 відбудеться вже наступного літа. Тобто сайт має сенс просувати протягом лише півтора року, за які можна заплатити близько $3000, або 30 тис грн.

«За названу вами суму будь-який сайт можна розкрутити до меж Сонячної системи. Тим більш у цього сайту є привілейоване становище, бо ж він є офіційним державним сайтом, а значить на ньому мають бути першоджерельні новини. А значить вони мають бути цитованими іншими виданнями, що саме по собі «розкручує» сайт», – вважає експерт.

ТОВ «Інтернет – Технолоджіс» створено за кілька тижнів до проведення закупівлі. Раніше «Укрінформ» заплатив 150 тис грн. за оновлення єврофутбольного сайту.

«Укрінформ» 31 березня також провів закупівлю послуг у сфері радіомовлення і телебачення про підготовку в Україні до проведення фінальної частини чемпіонату Євро – 2012 у ТОВ «ЕС комюнікейшн груп» на суму 892 тис грн. Раніше ця компанія виграла єврофутбольні підряди на суму щонайменше 4,3 млн грн.