- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Новим-старим постачальником дизпалива для залізниці на 1,7 мільярда стала фірма Єрємєєва

ДП «Укрзалізничпостач» за результатами тендеру 31 березня уклала низку угод на постачання дизпалива марки Л-0,2-62 на суму 1,72 млрд грн. Всі угоди укладено з ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» (м.Луцьк). Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено після того, як «Укрзалізниця» у лютому звернулась до Міністерства енергетики з проханням про пошуки нового постачальника, оскільки колишній не виконує строки поставки. На той момент постачальниками дизпалива були ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» та ТОВ «Континент Нафто Трейд», які у січні стали переможцями відповідного тендеру «Укрзалізничпостачу» на суму 1,91 млрд грн. [1]

Обидві фірми входять в групу «Контініум» відомого бізнесмена Ігоря Єрємєєва. Коментуючи ситуацію постачанням дизпалива залізниці, Єрємєєв запевняв, що проблеми були тимчасовими і вони вже вирішені.

У проміжку між двома тендерами відбулась зміна гендиректора «Укрзалізниці». Замість Михайла Костюка залізницю очолив Володимир Козак, який працював в бізнес-структурах Рината Ахметова.

Станом на початок 2010 року засновниками ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» були волинський адвокат Микита Рабан [2] та кіпрська фірма «ОВГ оіл вест лімітед», яка є власником [3] ряду фірм з групи «Контініум».

До 2010 року одним з засновників ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» був Олександр Слабенко, брат бізнес-партнера Єрємєєва Сергія Слабенко, та Тарас Бас, який минулого року став депутатом Луцької міськради від БЮТ.