Товариш Азарова отримав мільйон на турнір хокеїстів-аутсайдерів в Донецьку
09.03.2011   //  

Міністерство економіки погодило управлінню «Укрспортзабезпечення» Мінсім’ї, молоді та спорту закупівлю послуг з організації чемпіонату світу серед юніорів по хокею з шайбою вартістю 998,80 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Закупівля послуг, які надасть Федерація хокею України, проведена за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника». ФХУ очолює близький до прем’єра Миколи Азарова голова націоналізованого «Укргазбанку» Анатолій Брезвін.

Чемпіонат світу серед юніорів (до 18 років) у другому дивізіоні (група В) пройде 27 березня-2 квітня 2011 року в Донецьку. Окрім збірної України в цій групі також грають збірні Литви, Іспанії, Нідерландів, Бельгії та Китаю. Всього буде зіграно 15 матчів. Розклад тут. http://donetsk-hockey2011.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=37&lang=uk

Група А, в яку потрапили збірні Австрії, Румунії, Хорватії, Сербії, Естонії та Нової Зеландії, зіграє в румунському Брашові 19-25 березня.

Другий дивізіон юніорського чемпіонату світу – це передостанній по силі дивізіон в ієрархії Міжнародної федерації хокею. Найгірші команди за результатами ігор в Румунії та Україні вилітають в третій дивізіон, куди входять найслабкіші збірні. Цього року це Австралія, Турція, Болгарія, Тайвань, Монголія, Ісландія, Мексика, ПАР, Ізраїль, Ірландія.

Переможці україно-румунського турніру наступного року потраплять в більш сильний перший дивізіон, куди цього року входять Білорусь, Латвія, Угорщина, Японія, Казахстан, Великобританія, Італія, Данія, Польща, Франція, Корея, Словенія. Переможці першого дивізіону змагаються за право приймати участь в юніорському чемпіонаті світу серед найсильніших збірних, до числа яких цього року входять: США, Росія, Швейцарія, Словаччина, Германія, Швеція, Фінляндія, Чехія, Канада, Норвегія.