- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Сім’я лояльного до корупції Єфремова отримала чергову чверть мільярда

ДП «Луганськвугілля» за результатами тендеру 29 березня уклала низку угод з ТОВ «Iндекспром» на суму 248,14 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фірма «Iндекспром», яка належить сім’ї [1] голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, поставить держкомпанії устаткування для добувної промисловості та електричну апаратуру.

З врахуванням цієї закупівлі у 2011 році дві сімейні фірми Єфремова «Індекспром» та «ДС-8» виграли тендери на суму 751,02 млн грн. В 2005-2010 роках ці фірми отримали державні контракти на суму 1,02 млрд грн.

Олександр Єфремов раніше очолював Луганську облдержадміністрацію. Він вважає, що крадіжки бюджетних коштів допустимі у розмірі 10%.

«Коли я очолив адміністрацію Луганської області, зібрав колег і сказав: «Якщо будете красти 10 відсотків, а 90 буде працювати на державу, я вас зрозумію. Держави, в яких рівень корупції 10 відсотків, – найбільш розвинені в світі», – розповідав Єфремов, коментуючи прийняття антикорупційних законів.