- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Після розробки ЄДАПСом нових акцизок на алкоголь державній фірмі не дозволили їх друк

Міністерство економіки відмовило Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України у погодженні закупівлі послуг з друку акцизних марок на алкогольні напої та тютюнові вироби. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Департамент ДПАУ планував закупити послуги з друку акцизних марок на алкоголь у кількості 1,81 млрд штук та 6,00 млрд на тютюн у держпідприємства «Поліграфічний комбінат «Україна». Вартість мала скласти 512 млн грн., або 6,5 копійки за штуку. Відповідне обґрунтування закупівлі податківці направили до Мінекономіки 17 лютого.

Напередодні направлення стало відомо [1], що учасник консорціуму ЄДАПС СП «Голографія» розробило новий голографічний елемент для акцизних марок.

Державний комбінат «Україна», який знаходиться в сфері управління міністерства фінансів, монопольно виготовлює акцизні марки з 2003 року. ЄДАПС має патенти на голографічні елементи для різних бланків суворої звітності, що дозволяє консорціуму контролювати ринок друку бланків і отримувати мільярдні контракти [2] від державних органів.