- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

В Львівській аеропорт терміново влили півмільярда

Нацагенство з питань підготовки до Євро-2012 30 березня прийняло рішення про закупівлю у корпорації «Альтіс-холдинг» послуг з будівництва аеропорту «Львів» на суму 476,56 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Альтіс-холдинг» отримав підряд на будівництво нового аеровокзалу у Львові в 2009 році. Остання закупівля коштом держбюджету проведена по процедурі «у одного учасника» і пов’язана з коригуванням проектно-кошторисної документації. Додаткові роботи мають бути закінчені до 25 листопада 2011 року.

Власник корпорації Олександр Глімбовський нещодавно повідомив [1], що під час фінансової кризи «Альтісу» вдалось покращити свої показники завдяки державним контрактам.

«Інвестиції держави в об’єкти, що ми будуємо, – новий термінал і зовнішня інфраструктура міжнародного аеропорту «Львів», будівництво залу державних делегацій в «Борисполі» – склали близько 1,8 млрд грн.», – сказав Глімбовський.

17 березня Кабінет міністрів збільшив кошторис будівництва аеропорту «Львів» на 498 млн грн. – до 1,419 млрд грн. Станом на 1 грудня 2010 року вже було виконано роботи на 292,59 млн грн. Урочисте відкриття аеропорту заплановано на 25 листопада 2011 року.