- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Донецький університет з псевдо-рейтингу Табачника заплатив за рекламу 150 тисяч

ДВНЗ «Донецький національний технічний університет» Міносвіти і науки України напередодні вступної компанії за результатами тендеру 25 березня уклав угоду з донецьким ТОВ «Рекламна агенція «Джаз» на послуги в галузі реклами (18телепрограм) вартістю 145 тис грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Донецький національний технічний університет виявився одним з п’яти українських ВНЗ, які потрапили до сфальшованого рейтингу провідних університетів світу, опублікованого на сайті Міносвіти [1]. Як з’ясувалось, рейтинг 500 відомих університетів, складений російською фірмою «РейтОР», стосувався 2009 року. Тоді до нього потрапили два харківських, два донецьких та один кримський університет і не було жодного ВНЗ із Києву та Львова. Також Московський державний університет ім.Ломоносова зайняв п’яте місце, випередивши Гарвардський, Стенфордський та Кембриджський університети.

Новина про цей рейтинг була опублікована під заголовком «Задачи Президента выполняются! Пять вузов Украины вошли в рейтинг ведущих университетов мира». Після того, як новина стала надбанням ЗМІ [1] новину було терміново видалено з сайту Міносвіти [2].