Харків рулить
03.04.2011   //  

Приємний подарунок отримали «Наші гроші» від харківських журналістів.

Бо ми, ясна річ, тішимось від того, що наші знахідки час від часу отримують відлуння (може й не «час від часу», усе-таки 900 посилань за 2.5 місяця). Однак завжди хотілось, аби підтримка тендерних новин відбувалась не тільки у формі «Ctrl-С, Ctrl –V», а й якось більше по-журналістськи.

І от сталось. Саме у Харкові. На прес-конференції заступника голови ОДА Валентина Дулуба журналісти запитали його, як він трактує історію про те, що близькі бізнес-партнери батька Добкіна виграли тендер на постачання бітуму місцевому «Автодору» на суму 116 млн.грн?

Не знаємо, як достеменно звучало запитання, однак переконані, що слова «корупція» у ньому не вживали. Тим часом відповідь заступника губернатора була такою, ніби він це слово почув.

Чиновник розповів, що нічого поганого в тендері немає, оскільки «автодор» підпорядковується центральній владі, а якщо там раптом є якісь проблеми, то з цим мають розбиратись правоохоронні органи».Окрім того Валентин Дулуб здивувався настирливості журналістів, які виявили, «що кому належить».

Насправді нічого дивовижного у цій інформації немає. Будь-який орган реєстрації видає подібну довідку кожному бажаючому. Швидко і недорого. Можемо, послати копію.

Виявилось, до речі, що фірма “Реал-НП”, яка так потужно стартувала у державних тендерах, заснована наприкінці вересня 2010 року. Непоганий початок, як для неофіта. Усе-таки закачати 100 млн на рахунок фірми, яка створена півроку тому – серйозний венчурний хід.

Відтак можемо порекомендувати харківським колегами зробити запит в «Автодор» на предмет тендерної документації. Дуже вже цікаво, які лохи програли таку купу грошей новонародженому дитю.

Але головна суть не в тому. Ми абсолютно переконані, що, якщо в Україні колеги тата губернатора виграють величезний тендер, то корупцією тут навіть не пахне. Чистий бізнес.

Найголовніше, що сталося на цій прес-конференції, то це підтвердження того, що у Харкові журналісти не тільки пишуть, а й говорять. На відміну, щоправда, від багатьох інших міст.

Так що:Viva, Харків!

 Блог від: Олексій Шалайський