- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

В донецькі шахти закопано третину мільярду: Єфремову 32 мільйони, ціни на саморятівники

Державні вугледобувні підприємства Донбасу з 5 по 30 березня за результатами тендерів уклали угоди на постачання товарів та послуг на загальну суму 307,67 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанії ТОВ «Індекспром» та ТОВ «ДС-8», які належать родичам лідера фракції Партії регіонів, уклали з ДП «Донбасантрацит» та ДП «Луганськвугілля» угоди на суму 32,52 млн грн. Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що фірми сім’ї Єфремова отримали 200 млн грн. [1] Здобутки цих компаній у 2011 році склали півмільярда гривень.

Решту коштів освоїли на інших держпідприємствах.

ДП «Донецька обласна дирекція з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств» придбало товарів та послуг на 12,88 млн грн. У ТОВ «Донбас – Спецсервіс» придбано 2097 пар шахтарських чобіт на 268 тис грн., або 128 грн. за пару. У ТОВ «Донбасвуглеавтоматика» замовлені налагоджувальні роботи на 2,63 млн грн. ТОВ «Інтеркод» поставить 630 шахтарських саморятівників ШСС-1У на 1,16 млн грн., або по 1836 грн за штуку. 23 навчальних саморятівника ШСС-1Т2 за 26 тис грн. придбані у ВАТ «Донецький завод гірничорятувальної апаратури», або по 1140 грн за штуку. ТОВ «Управління промислової безпеки та охорони праці» поставить 4325 учбових саморятівників ШСС-1Т1 на 2,52 млн грн., або по 580 грн за штуку. У цієї ж фірми придбані 3334 саморятівники ізолюючого типу ШСС-1 за 6,28 млн грн., або по 1884 грн за штуку.

ДП «Ровенькиантрацит» заплатить 111,79 млн грн., з них 90 млн грн. отримає ТОВ «Енергооптторг» за гарячекатані профілі. ТОВ «Восток-Сервіс Україна», ТОВ «Донбас-Спецсервіс», ТОВ «Спец-контакт» отримають 9,76 за робочий одяг. ТОВ «Управління промислової безпеки та охорони праці» та ТОВ ПМТП «Спецснаб» отримають 14,19 млн грн. за респіратори.

ДП «Шахтарськантрацит» придбало 60 км канатів з чорних металів у ПАТ «ВО «Стальканат- Сілур» за 11,43 млн грн., або 188,8 грн/м. У ВАТ «Донецький завод гірничорятувальної апаратури» придбані респіратори та саморятівники на 4,29 млн грн.

ДП «Свердловантрацит» витратив 48,99 млн грн. на придбання різних товарів та послуг у ПАТ «Бетон Нова» народного депутата від Партії регіонів Ігоря Шкірі, ТОВ «НВФ Еквівес Сервіс», ТОВ «Донбаська насосна компанія», ТОВ «Укртехпоставка», ТОВ «Східвуглемаш», ТОВ «Спецмашсервіс», ТОВ «Управління промислової безпеки та охорони праці», НІЦ «Екологія-Геос», ТОВ «Спецмашсервіс», ПП «Регіон-Запчастина»,ТОВ ТПК «НАК», ТОВ «Донбаська бурова компанія», ТОВ «ПГ «Укрфільтрсервіс» завод «Фільтр», ТОВ «Компанія «ПРОСВІТ» лтд», ТОВ «ТДС Плюс», ТОВ «Компанія «Енергостат».

ДП «Макіїввугілля» витратить 81,72 млн грн. З цієї суми 73 млн грн. на ремонтних роботах освоїло ТОВ «РемТехСервіс», співзасновником якого є депутат Горлівської міськради Олександр Мітішов (Партія регіонів). Решту коштів за вибухові речовини та будівельні роботи отримають ТОВ «Управління промислової безпеки та охорони праці», ТОВ «Схід-Патент»  і ВАТ «Макіїввуглебуд».

ВАТ «Лисичанськвугілля» заплатить 4,03 млн грн. за ремонт та мастила ТОВ «Юнитрейд ПЗБМ», ПП «Славнефтехим» та ВАТ «Луганський енергозавод».