- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Звільнено заступника Клюєва, що дозволив Єжелю дружній харч від єнакіївців

Прем’єр Микола Азаров відсторонив від виконання обов’язків заступника міністра економіки Олександра Сухомлина на час службового розслідування. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Як заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов, розслідування стосується надання Міноборони дозволу на продовження закупівлі послуг з харчування солдатів у одного учасника.

«Він зараз відсторонений від займаної посади… Він дав дозвіл Міністерству оборони на застосування закупівлі послуги у одного виконавця на суму 621 мільйон (гривень) для чотирьох фірм без проведення конкурсу на другий квартал», – сказав Копилов.

За його словами, на початку 2011 року Мінекономіки було прийнято рішення про видачу дозволу на 1 квартал про закупівлю надання послуг з організації харчування військовослужбовців в 1 кварталі в одного виконавця.

Однак Міноборони було дано доручення вжити заходів щодо організації конкурсу з відбору тих, хто буде здійснювати цю послугу у 2, 3 і 4 кварталах.

«Це завдання виконано не було, і воно повторно почало звертатися до Мінекономіки щодо продовження закупівлі у одного виконавця, і заступник міністра Олександр Сухомлин таке рішення підписав», – сказав Копилов.

Він зазначив, що коли про це стало відомо, в Мінекономіки уважно вивчили це рішення, і на даний час вжиті заходи для того, щоб рішення було скасовано.

Нагадаємо, сьогодні «Наші гроші» повідомили про рішення Мінекономіки [1] погодити Міністерству оборони закупівлю послуг харчування солдатів н суму 621 млн грн. у фірм, що пов’язані з міністром оборони Михайлом Єжелєм та міністрам АПК Миколою Присяжнюком.