Через Дарницький вагоноремонтний в Лондон вивели майже мільярд
02.03.2011   //  

Держпідприємство «Дарницький вагоноремонтний завод» за результатами тендеру 14 січня уклало низку угод на постачання запчастин для вантажних вагонів загальною вартістю 1,07 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Левову частку коштів отримали київські ТОВ «Українська транспортно-машинобудівельна група» та ТОВ «Укртрансінвест», на долю яких припало відповідно 625,92 млн грн. та 194,34 млн грн. Засновником «Укртрансінвесту» є лондонська фірма «Нордіка юнайтід ллп». УТМГ засновано лондонськими компаніями «Танбрідж дівелопментс лімітед» та «АБС-транс лімітед».

Ще 95,03 млн грн. отримало ТОВ «Промвагонтранс». Менш значні суми отримали ПАТ «Трібо», ТОВ «ПК Транстрейд Україна», ТОВ «Дніпротрансінвест» та ВАТ «Сталь».

Минулого року гендиректор «Укрзалізниці» анонсував програму з виготовлення в Україні 6 тисяч вантажних вагонів. За даними Михайла Костюка, його відомство відчуває дефіцит піввагонів на рівні 15-17 тисяч. Вартість одного піввагона становить близько 540 тис. грн.