- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Український шлях в Європу.. опу..опу

Милий текст з’явився в останньому «Дзеркалі тижня» [1]. Про те, як наші урядовці роблять із нас лохів (чи шлепарів,  якщо комусь хочеться).

Система проста і надійна: спочатку робимо корупцію, а потім розповідаємо маленьким українцям, що «коні не винні»: у цивілізованих світах точно такі ж порядки.

Українець чухає потилицю і мугоче: «Ну, воно, звичайно, якось воно не теє.. Але ж якщо в Іспанії (Америці, Швейцарії) так само, то що ж поробиш…».

Є, правда, і невгомонні. Лізуть в Інтернет, перекладають з англійської, а потім тицяють Могильову: «Та то ж брехня, що в Європі права треба міняти щодесять років!». Доводиться тоді владі якусь нову фішку придумувати.

Останньою в гру «закошмарить лоха» включилась група Богословської зі своїм убивчим законопроектом 8163. Нагадаємо, там розписано [2], що гроші від праці українських селян поділять Володимир Путін і кілька хлопців із-під Донецька.

Так от в ЗМІ кинули думку, що така супер-фірма як «Хліб інвестбуд» є в багатьох країнах світу. Ну, «ДТ» вирішило пересвідчитись, у яких саме, перепитавши у агродиректора ЄБРР Жіля Меттеталя.

У двох словах відповідь така:

–          Було лише у Канаді і Австралії

–          Виявилось неефективним. У результаті канадська компанія змінила структуру власності, а австралійська в 2007-ому – позбулась монопольного права.

–          Останні монополісти такого класу, якого хочуть запровадити в Україні, були в таких країнах: Сальвадор, Колумбія, Йорданія, Перу і ..правильно – Гондурас.

Коментарі, певно, зайві. Тим паче усі в передчутті другого читання прекрасного корупційного Закону із тендерів: 7532 [3]. Під егідою західного досвіду. А чого ж.. воно в принципі, Гондурас – теж на заході…

Блог від: Олексій Шалайський