- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Партнери Юрія Бойко за даними МВС виявились монополістами на трускавецькі «Нафтусю» і «Юзю»

Медичний реабілітаційний центр МВС «Перлина Прикарпаття» подав до Міністерства економіки обґрунтування закупівлі «у одного учасника» 1600 м3 мінеральної води для ванн та 125 м3 питної мінеральної води «Нафтуся» на вивіз протягом квітня-грудня. Закупівля планується провести виключно у ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів «Трускавецькурорт», оскільки підземні мінводи постачаються лише цією компанією. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Міліцейський санаторій повідомляє про «відсутність конкуренції на видобування (експлуатацію) підземних мінеральних вод, які постачаються лише ЗАТ «Трускавецькурорт» … Інших підприємств, закладів та організацій, які мають спеціальний дозвіл на користування надрами на території курорту Трускавець, немає».

ЗАТ «Трускавецькурорт» створено на базі восьми санаторіїв курорту Трускавець, чотирьох поліклінічних закладів, двох закладів громадського харчування та десяти колективних підприємств, що надають комунальні, виробничі, транспортні та інші послуги на території курорту.

«Трускавецькурорт» купили легально – за 174 млн грн. Але це смішна сума: куплено 75% Трускавця. І ніяких конкурсів, тендерів» – казав з цього приводу народний депутат від БЮТ Михайло Волинець.

За даними системи розкриття інформації АРІФРУ, 99,68% акцій ЗАТ «Трускавецькурорт» належать ТОВ «ПолiIнвестГрупп». Засновниками цієї компанії є керуюча супермаркетом «Велика Кишеня» (м.Київ, вул. Васильківська, 8) Наталя Борисенко, Олександра Кулик, британська компанія «DV corporation limited» та кіпрська «Максімалема лімітед».

«DV corporation limited» є співзасновником кількох інших компаній, серед яких ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія». Її директором і співзасновником є Юлій Іоффе. Раніше він працював заступником міністра з питань ПЕК Юрія Бойко. У 2009 році Іоффе був обраний заступником голови Республіканської партії, яку очолює Бойко.

Нагадаємо, після злиття у грудня 2010 року міністерств з питань паливо-енергетичного комплексу та вугільної промисловості об’єднане міністерство очолив Юрій Бойко. А ТОВ «ДВ нафтогазовидобувна компанія» отримало контракт на постачання вугілля для харківського держпідприємства «ТЕЦ-2 «Есхар» на суму 176,4 млн грн. [1]