Наші шпигуни віддали два мільйона за чистку басейну і ремонт іномарок
29.03.2011   //  

Служба зовнішньої розвідки України за результатами тендеру 21 березня уклало угоду з підприємцем Липовець В.М. на послуги з технічного обслуговування плавального басейну вартістю 440 тис грн. Ще 1,87 млн грн. склала вартість угод на ремонт пасажирських автомобілів, укладених з ТОВ «Атлант-М Лепсе», ТОВ «Укрсервіс Трейдінг-Груп», ТОВ «ВІП Автогруп», ТОВ «Віді Автострада» та підприємцем Павловим А.В. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Штаб-квартира СЗР знаходиться в передмісті Києва. Службу очолює генерал-майор Григорій Ілляшов, екс-нардеп від Партії регіонів, чоловік Олени Лукаш – заступниці голови Адміністрації президента.

Експерти в оцінці ефективності українських шпигунів використовують різні слова.

«Ефективність будь-якої розвідки поза межами країни можна коментувати лише за одним чинником: наявністю гучних скандалів із розкриттям наших розвідників. Якщо таких фактів немає, отже, все працює нормально. Хоча не виключено, що будь-яка діяльність (української розвідки. – Ред.) відсутня, але це надто песимістично», – вважає Віктор Чумак, директор Українського інституту публічної політики.

«Питання ще й у тому, чи ставлять узагалі зараз якісь конкретні завдання СЗР, враховуючи цілковиту бездіяльність Ради національної безпеки і оборони», – зазначає генерал-лейтенант Олександр Скіпальський, колишній заступник голови Служби безпеки України й екс-керівник контррозвідки СБУ.