- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Комунальні газета та телеканал Дніпропетровська заплатили фірмі Ахметова півмільйона за оренду офісів (додано)

Редакції комунальних мас-медіа Дніпропетровської міськради за 451 тис грн. орендували на рік офіси для своїх редакцій у компанії, яка належить групі Рината Ахметова.

КП «Дніпропетровська міська студія телебачення» заплатить 252 тис грн., а КП «редакція газети «Наше місто» – 199 тис грн. За результатами тендеру угоди на оренду укладено 21 березня з ПАТ «Телевізійна служба Дніпропетровська». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У грудні 2010 року Антимонопольний комітет надав дозвіл компанії TRK Media Holding Limited (Кіпр) на придбання акцій ПАТ «Телевізійна служба Дніпропетровська», що забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента. TRK Media Holding Limited є власником 99% частки ТОВ «Медіа група України» (ТРК «Україна»), основним акціонером якої є СКМ Рината Ахметова.

Минулого року губернатором Дніпропетровської області було призначено Олександра Вілкула, який до призначення працював народним депутатом від Партії регіонів, а ще раніше був генеральним директором кількох підприємств групи Рината Ахметова.

P.S. Після публікації до «Наших грошей» звернувся голова правління ПАТ «Телевізійна служба Дніпропетровська» Будяк А.В. Він вважає заголовок новини некоректним та безпідставним, оскільки групі СКМ Рината Ахметова в його компанії належить «только порядка 50 %». Також повідомляється, що вартість оренди набагато нижче від ринкової. Цитуємо мовою оригіналу:

Уважаемые коллеги! Во избежание недоразумений и для исключения некорректного использования фактов, предоставляем вам информацию об аренде коммунальными СМИ Днепропетровска помещений у ЧАО «ТСД».

КП «ДГСТ» и газета  «Наше мiсто» арендуют эти помещения у ЧАО «ТСД»  на протяжении нескольких  лет, вне зависимости от состава  акционеров ЧАО.  В этом году договоры были пролонгированы, пролонгация состоялась с соблюдением законодательства, в том числе – с проведением  тендера. Решение тендерного комитета о выборе этого здания было основано, прежде всего, на ценовом предложении со стороны ЧАО «ТСД» – стоимость аренды квадратного метра, учитывая форму собственности данных предприятий и месторасположения здания, составляет всего 50 грн., что в разы меньше рыночной стоимости.

В вашей публикации о заключении данного договора аренды «Комунальні газета та телеканал Дніпропетровська заплатили Ахметову півмільйона за оренду офісів [1]»  от 29.03.2011 г. допущен ряд смысловых ошибок и некорректных формулировок, которые наносят существенный ущерб репутации ЧАО «ТСД». В частности, не соответствует действительности информация о структуре собственности ЧАО, поскольку 32% общества принадлежит Горсовету Днепропетровска и 68% различным частным акционерам, в том числе только порядка 50 % – Группе СКМ. В связи  с этим считаем заголовок материала некорректным, а заявления о том, что Днепропетровские  СМИ «платят Ахметову» по меньшей мере безосновательно.

Просим внести уточнения в материал, размещенный на вашем сайте 29.03.2011  и изменить его заголовок.

В заключение, хотелось бы подчеркнуть, что в случае возникновения вопросов к нашей компании, мы всегда готовы на них ответить и предоставить любую информацию, не являющуюся коммерческой тайной. Уверены, что это позволит вам в будущем обеспечить достоверность и сбалансированность материалов на вашем сайте. Надеемся на понимание и дальнейшее плодотворное сотрудничество.

С уважением,

Председатель правления ЧАО «ТСД»                                                                        Будяк А.В.

P.P.S. Дякуємо за уточнення та готовність пана Будяка до прояснення позиції. “Наші гроші” відкорегували заголовок новини, вставивши слово “фірма”. Дійсно, Ринат Ахметов навряд чи отримав кошти від оренди. Але кошти отримала компанія, в якій за даними АМКУ, частка ахметівської структури складає більше 50%, що з точки зору законодавства має забезпечувати контроль над акціонерним товариством.