- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Син донецького професора продав інвалідні візки на 1,5 мільйона, поторгувавшись на тендері із своєю директоркою

Фонд соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань за результатами тендеру 18 березня уклав низку угод на придбання інвалідних візків на суму 3,91 млн грн. Всього Фонд хотів придбати 541 коляску, проте частина лотів залишились без переможців. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Контракти на 1,56 млн грн. отримало ТОВ «ВК «Діспомед», засноване Германом та Володимиром Фісталями, синами керівника донецького опікового центру Інституту невідкладної і відновної хірургії АМН України Еміля Фісталя, який товаришує з впливовою депутаткою від Партії регіонів Тетяною Бахтєєвою.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, який є в розпорядженні «Наших грошей» [1], єдиним конкурентом «Діспомеду» в цих лотах виступило ТОВ «Горал», яке у всіх випадках пропонувало ціну на кількасот гривень більшу. Засновником та директором «Горалу» є Ірина Савоста. Вона також відома як директор Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий благодійний фонд. Україна», засновником якого є Герман Фісталь.

Коляски на суму 2,34 млн грн. поставить ТОВ «Медилайн», засноване Аллою та Олесем Данилюками. У цьому випадку конкурентні пропозиції подавало лише ТОВ «ОСД Східна Європа», зареєстроване на Олену Трегуб.