Азаров заплатив 700 тисяч за мобільний зв’язок своїх клерків з суперзнижками
23.03.2011   //  

Міністерство економіки 3 березня погодило господарсько-фінансовому департаменту секретаріату Кабінету міністрів закупівлю послуг корпоративного мобільного зв’язку на 700 тис грн. Послуги на суму 200 тис грн. та 500 тис грн. нададуть відповідно ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» та ПАТ «МТС Україна». Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «у одного учасника». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з обґрунтування закупівлі, яке є в розпорядженні «Наших грошей», уряд «багато років користується телекомунікаційними послугами корпоративного мобільного стільникового зв’язку, які надають оператори мобільного зв’язку ПрАТ «МТС Україна» та ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.». У цих компаній найбільший міжнародний роумінг (кількість країн, з якими укладені відповідні угоди)

«В економічному плані, як корпоративний абонент, Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України має значні пільги в отриманні послуг, помірні ціни, можливість отримання послуг у кредит, надаються знижки на отримання терміналів мобільного зв’язку. Залучення нових виконавців призведе до заміни телефонних номерів та абонентських карток, інформація про які розповсюджена в Україні та за її межами серед керівного складу Уряду та інших органів влади. Це також призведе до збільшення витрат бюджетних коштів на поліграфічні послуги, пов’язані з друкуванням нових телефонних довідників», – йдеться в обґрунтуванні.