«Олімпійський» не зможе відкритись літом – роботи будуть йти до 31 грудня
24.03.2011   //  

Нацагенство з питань підготовки до Євро-2012 16 та 18 березня прийняло рішення про закупівлю по процедурі «у одного учасника» інженерних послуг, пов’язаних з реконструкцією НСК «Олімпійський» (Київ), на загальну суму 17 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» виконає роботи з науково-технічного супроводу розроблення та відновлення будівельних конструкцій будівель та споруд НСК «Олімпійський» вартістю 3,24 млн грн. Роботи мають бути виконані до 31 грудня 2011 року.

Орендне підприємство «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» за 8,76 млн грн. має виконати роботи з науково-технічного супроводу виконання складних технологічних процесів при зведенні і реконструкції споруд НСК «Олімпійський».

У німецької компанії SBP GmbH, яка виконувала проектні роботи по реконструкції, за 450 тис євро придбані послуги інжерено-технічної підтримки, контролю та стандартизації якості виробництва навісу над трибунами стадіону. Компанія має надати послуги до 1 серпня 2011 року.

18 березня президент Віктор Янукович повідомив, що наприкінці травня влада зможе сказати, коли саме буде здано «Олімпійський».

«Впевнений, що найгірший для нас варіант – це осінь цього року», – сказав Янукович.

Раніше віце-прем’єр Борис Колесніков прогнозував, що реконструкція «Олімпійського» буде завершена до 1 липня 2011 року і його буде відкрито в День Незалежності 24 серпня, а уже в вересні свої єврокубкові матчі на стадіоні зможе проводити київське «Динамо».

Проте виконання технічних робіт по навісу до 1 серпня та іншим конструкціям до 31 грудня унеможливлює цей графік.

У березні 2011 року уряд збільшив кошторис реконструкції НСК «Олімпійський» до 3,88 млрд грн., що втричі перевищило початкову вартість будівництва.