«Енергоринок» продовжив кредитну лінію на мільярд для розрахунків з Ахметовим
24.03.2011   //  

Міністерство економіки 18 березня погодило держпідприємству «Енергоринок» закупівлю послуг у ВАТ «Державний ощадний банк України» з продовження двох відновлювальних кредитних ліній по 500 млн грн. кожна. Вартість закупівлі склала 150 млн грн., по 75 млн грн. за продовження кожної кредитної лінії. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з обґрунтування закупівлі, яке є в розпорядженні «Наших грошей», дія кредитних ліній в «Ощадбанку» закінчується в квітні та травні 2011 року. «У зв’язку з тим, що на сьогодні не вирішене питання щодо фінансування через Держрезерв закупівлі вугілля для генеруючих компаній ТЕС, НАК “Енергетична компанія України”… звернулись до Секретаріату Ради ОРЕ щодо продовження строку дії кредитних ліній… із збільшенням кредитних ліній ДП «Енергоринок» з 2,2 до загальної суми 3 млрд. грн.».

Раніше ДП «Енергоринок» відкрило в «Ощадбанку» нову кредитну лінію у розмірі 800 млн грн.

«Необхідність застосування процедури закупівлі в одного учасника виникла у зв’язку з виникненням термінової потреби для невідкладного вирішення питання щодо проведення розрахунків з енергогенеруючими компаніями для забезпечення поставок на електростанції ТЕС енергетичного вугілля», – йдеться в обґрунтуванні

Нагадаємо, останнім часом держпідприємство «Вугілля України» не може продати вугілля енергогенеруючим компаніям, контрольованим менеджерами Рината Ахметова. Оскільки головним постачальником вугілля в державі стало «ДТЕК-трейдінг» Рината Ахметова.