Авіапаливо для Януковича купили за 33 мільйони у «Кребо», звинуваченого в завищенні цін
24.03.2011   //  

Міністерство економіки 12 березня погодило державному авіапідприємству «України» закупівлю комісованого палива для заправки повітряних суден на 33 млн грн. у ТОВ «Кребо Інтернешнл». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У січні «Україна» також придбала паливо у «Кребо Інтернешнл» на 1,83 млн грн. ТОВ «Кребо інтернешнл» входить до групи компаній «Кребо», яка контролюється екс-керівником «Укртатнафти» Володимиром Матіциним. У 2009 році ЗАТ «Кребо» було оштрафоване Антимонопольним комітетом на 125 млн грн. через завищення цін на паливо в аеропорту «Бориспіль». У грудні минулого року компанію було ліквідовано.

Раніше «Кребо» було найбільшим постачальником авіапалива в Україні. Після штрафу АМКУ компанія майже втратила ринок. Наприклад, Донецький аеропорт купив за паливо на 44 млн грн. у ТОВ «ТНК-ВР Коммерс» по неконкурентній процедурі «закупівля у одного учасника» за ціною на третину вищою, ніж запропонованою тою ж «ТНК-ВР» на відкритих торгах.

ДАП «Україна» обслуговує вищих посадових осіб держави. Нагадаємо, раніше автобаза ДУСі придбала бензин по 38 грн за літр.