На Хмельниччині має бути дешевий хліб – їм перепало наддешевого зерна з Держрезеву
22.03.2011   //  

ДП «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів» (Хмельницька обл.) 14 березня уклав угоду з Держкомрезервом на придбання пшениці ІІІ класу на суму 8,78 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 4478 т урожаю 2005р., 2690 т урожаю 2007р. Середня вартість однієї тони склала 1224 грн. Разом з тим, наразі закупочні ціни на пшеницю третього класу в Україні складають близько 1900 грн/т.

Згідно з обґрунтуванням закупівлі, проведеної за процедурою «у одного учасника», зерно придбано «в зв’язку з виникненням термінової потреби в товарах».

Нагадаємо, протягом останнього місяця в Україні спостерігається нестача дешевої муки, через що виникають перебої з постачання соціальних сортів хліба. На початку березня стало відомо про відсутність хліба в Свердловську Луганської обл. Проте міністр АПК Микола Присяжнюк заявив, що Луганщині було надано достатню кількість зерна для виробництва хліба.

«Не знаю. Ми зерна достатньо туди дали. 8 тисяч тонн зерна дали. Ми віддаємо зерно на 800 гривень дешевше, ніж на ринку», – сказав міністр Присяжнюк.