Бензин буде по 14. Доведено в Кам’янці-Подільському
22.03.2011   //  

Міська рада Кам’янця-Подільського відреагувала офіційною заявою на новину від «Наших грошей».

Нагадаємо, що 25 лютого міськрада купила в мережі  «ОККО» бензину. 25 тис літрів. По 11,95 гривень за літр.

Оскільки, ціна, м’яко кажучи, дещо не відповідала цінникам, які ми в даний момент можемо бачити на АЗС, то новина перекочувала на кам’янець-подільський форум, де люди і висловились від душі про місцеву владу.

У своїй заяві міськрада пояснила свою щедрість. Вона, правда, дещо вільно повелась із цифрами, але Бог зна, які підходи до цариці наук панують у Кам’янці. На думку Ради, вона заплатила 277 483 грн. А на думку Мінекономіки : 298,75. Можливо, Кам’янець-Подільський став зоною вільною від ПДВ? А, може, члени виконкому самі не знають, скільки грошей вони мають заплатити.

Пересвідчитись у «київських» цифрах просто: заходите на цей сайт , реєструєтесь, далі – в рубрику «результати закупівель». Ваш номер – 003706.

Але суть навіть не в тому, що десь загубилось 20 000. Тим паче, що ціна в прес-релізі міськради виявилась такою ж : 11.95.

Більш цікава логіка пояснення ціни. У двох словах вона така: ми купили бензин на цілий рік, ціна буде рости. Тому спершу ми будемо переплачувати, потім платити справжню ціну, а згодом – недоплачувати. Так на 11.95 і вийдемо.

Виходячи з цієї логіки, можна бути твердо переконаним, що у листопаді-грудні ціна бензину в Україні сягне мінімум 14 грн. за літр. Бо якщо не сягне, то міськрада таки переплатить: знизити ціну в договорі постфактум ніхто не дасть.

Наскільки пророчими будуть кам’янець-подільські нострадамуси побачимо восени. У нас поки що лишається одне питання: яку ціну прогнозує президентська ДУСя, яка купила собі бензину по 37 грн. за літр?

Блог від: Олексій Шалайський