- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Росіяни розіграли $2,7 млн на тендері «Укрнафти», з якого вигнали фірму клерка «Укрнафти»

ВАТ «Укрнафта» за результатами тендеру 12 березня уклала низку угод на постачання 239 насосів для рідин та підйомників рідин. Угоди на суму $0,69 млн укладено з ВАТ «Алнас» (Росія) та на $1,99 млн з ТОВ «ПК «Борец» (Росія). Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Згідно з протоколом засідання комітету з конкурсних торгів ВАТ «Укрнафта» від 11 лютого, який є в розпорядженні НГ [1], на тендер також подавали заявки українські ТОВ «Укрнефтеспецсервіс» та ТОВ «Укрмашресурс». Але їм було відмовлено від участі конкурсі.

«Укрмашресурс», засновником якого є керівник представництва «Охтирканафтогаз» «Укрнафти» Андрій Садович отримало відмову через те, що «робочі органи, запропонованих даним підприємством насосів (виробництва ТОВ «Алмаз»), виконано з нержавіючої сталі замість чавуну марки «Нирезист», що було вимогою документації конкурсних торгів».

ТОВ «Укрнефтеспецсервіс» (м.Лебедин, Сумська обл.), яке належить російському виробнику насосів ВАТ «Бугульминский электронасосный завод», надало в пропозиції такі найменування товару, що комітету з конкурсних торгів виявилось «неможливо зробити висновки про його виконання та робочі характеристики». Також була відсутня технічна документація по запропонованому товариством переліку товарів.

Згідно з повідомленями російських ЗМІ [2], «Алнас» контролюється компанією «Рімера», директором якої є син міністра промисловості і торгівлі Росії Віктора Христенко. У 2009 році ВАТ «Алнас» продало невідомому покупцеві всі 79,1% акцій «Бугульминського електронасосного заводу».

ТОВ «ПК «Борец» контролюється американським фондом Weatherford International.