Після вертолітного майданчика і причалу в Каневі, грошей на дорогу вже майже не лишилось
18.03.2011   //  

ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна» збудує в селі Пекарі Канівського району Черкаської області річковий термінал за проектом “Туристичний центр “Авто-Ріка”. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовником будівництва вартістю 43,38 млн грн. виступило держпідприємство «Льодові арени», яке виступає від імені розпорядника коштів Нацагенства з підготовки до Євро-2012 та реалізації інфраструктурних проектів. Закупівля послуг проведена за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника».

Нагадаємо, що на реконструкцію та будівництво об’єктів Шевченківського національного заповідника та інфраструктури м.Канева у 2011 році за рахунок коштів державного бюджету передбачено 148 млн грн.

За ці гроші  біля могили Тараса Шевченка мали з’явитись  туристичний центр «Авто-Ріка» з терміналом та реконструйованим причалом в м.Канів, гелікоптерний майданчик місткістю десять посадкових місць з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів/годину з під’їзною дорогою в с.Пекарі Канівського району Черкаської області.

Міністерство економіки у грудні 2010 року погодило державному підприємству «Льодові арени» закупівлю послуг з проектно-вишукувальних робіт по цим об’єктам на загальну суму 4,51 млн грн.

Окрім того 86,97 млн грн. буде витрачено на будівництво вертолітного майданчика (виконавець – ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна»).

Зважаючи на витрачені вже гроші, на під’їзну дорогу до с. Пекарі, а також на будівництво власне туристичного центру залишається близько 15 млн грн.

ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна» належить Дмитру Мишалову, який відомий у якості менеджера девелоперських компаній групи «Приват» Ігоря Коломойського. Компанія є генпідрядником по будівництву навісу над НСК «Олімпійський».