Одеська залізниця найняла за 14 мільйонів охоронців заступника Одеської залізниці
17.03.2011   //  

ДП «Одеська залізниця» за результатами тендерів 10 березня уклала низку угоду загальною вартістю 26,79 млн грн. на охорону своїх об’єктів та супроводження поїздів приміського сполучення. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Контракти на суму 13,64 млн грн. отримало ТОВ «Охоронне товариство «Супер-Кентавр». До числа засновників фірми входить перший заступник начальника Одеської залізниці Олександр Вельченко.  Також співзасновником «Супер-Кентавру» є страхова компанія «Таст-гарантія». Акціонерами страхової фірми є Одеська залізниця та «Супер-Кентавр».

Ще одним засновником «Супер-кентавру» є екс-президент державної су доходної компанії «Чорноморське морське пароплавство» Євген Кожевін.  Відомо, що за часів його керівництва «Супер-Кентавр» також охороняв пароплавство. Кожевін до призначення у 2004 керівником ЧМП працював заступником начальника Одеської залізниці із економічних питань. У 2005 році Кожевіна було арештовано. Тоді ж Антимонопольний комітет з’ясував, що Одеська залізниця незаконно нав’язувала своїм пасажирам поліси добровільного страхування згаданої компанії «Таст-гарантія».

Також Одеська залізниця уклала угоди на охорону вартістю 13,16 млн грн. з ТОВ «Спецінформ Безпека». Засновниками фірми є Анатолій Оленьов, Ірина Носач та Іван Труфанов.