Гелікоптерний майданчик для Януковича біля могили Шевченко коштує 90 мільйонів
23.02.2011   //  

До червня 2011 року ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна» має збудувати в селі Пекарі Канівського району Черкаської області гелікоптерний майданчик з пасажирським терміналом пропускною спроможністю п’ятдесят пасажирів/годину з під’їзною дорогою. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовником будівництва вартістю 86,97 млн грн. виступило держпідприємство «Льодові арени», яке виступає від імені розпорядника коштів Нацагенства з підготовки до Євро-2012 та реалізації інфраструктурних проектів. Закупівля послуг проведена по неконкурентній процедурі «закупівля у одного учасника».

У серпні 2010 року президент Віктор Янукович у ході засідання Громадської гуманітарної ради доручив в рамках другої черги реконструкції Шевченківського національного заповіднику в Каневі збудувати на території музею вертолітний майданчик.

«Кожен раз, коли ми будемо там засідати, ми будемо стояти перед Кобзарем і думати, чи тією дорогою ми йдемо», – сказав Янукович.

Нещодавно стало відомо, що для польотів Януковича за 7,50 млн грн орендовано вертоліт Augusta.

Нагадаємо, за даними Держказначейства,  на реконструкцію та будівництво об’єктів Шевченківського національного заповідника та інфраструктури м.Канева у 2011 році за рахунок коштів державного бюджету передбачено 148 млн грн. Минулого року дніпропетровське ТОВ «Дольнік і Ко» отримало підряд на роботи вартістю 4,51 млн грн. з проектування будівництва туристичного центру «Авто-Ріка» з терміналом та реконструкцією причалу в м.Канів, а також гелікоптерного майданчику в селі Пекарі.

ТОВ «Завод Майстер-Профі Україна» належить Дмитру Мишалову, який відомий у якості менеджера девелоперських компаній групи «Приват» Ігоря Коломойського. Компанія є генпідрядником по будівництву навісу над НСК «Олімпійський».