- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Тигипко купили щоденники для школярів вдвічі дорожчі від звичайних

Міністерство економіки 23 лютого погодило Державному центру зайнятості Мінпраці та соцполітики закупівлю «у одного учасника» 2 мільйонів профорієнтаційних ділових щоденників школярів на загальну суму 52,94 млн грн. Щоденники придбані у ТОВ «Активінвесткомпані». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість одного щоденника склала 26,47 грн за одиницю. Між тим у роздрібній торгівлі можна придбати шкільні щоденники по 10 гривень.

Згідно з обґрунтуванням закупівлі, яке є в розпорядженні НГ, неконкурентна процедура торгів обрана через наявність у «Активінвесткомпані» виключних майнових прав на твір «Проект «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра». Свідоцтво про реєстрацію авторського права № 29280 датовано 24.06.2009 р., договір про передачу виключних майнових прав від 30.06.2009 р.

Держцентр зайнятості пояснив необхідність закупівлі щоденників «з метою формування у майбутніх випускників шкіл уявлення про власну відповідальність за своє майбутнє, свідомий вибір професії та життєвого шляху» на виконання Програми державної служби зайнятості на 2008-2013 роки щодо професійної орієнтації молоді.

За даними Держкомстату, у цьому навчальному році кількість учнів, які здобувають освіту в українських школах складає 4,299 млн осіб.

Нагадаємо, цього року через наявність авторських прав на продукцію Держцентр зайнятості придбав на неконкурентних тендерах «Професіографічні путівники» по 7,2 тис грн. за штуку на загальну суму 4,80 млн грн., патентовані автопричепи на суму 17,89 млн грн., мотиваційні термінали» на 112 млн грн [1].

Держцентр зайнятості очолює одеський бізнесмен Володимир Галицький. Наприкінці 2010 року ДЦЗ віддало підряд на будівлю свого нового офісу вартістю 270,08 млн грн, який виграла одеська фірма ПП «Строй-систем».