Держава гатить сотні мільйонів в розвиток зацікавленості школярів до роботи
18.02.2011   //  

Міністерство економіки 8 лютого погодило Державному центру зайнятості закупівлю «Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення» на суму 111,92 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведені за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника». Постачальником обрано ТОВ «Електронне світло», засноване Андрієм Луньовим, Андрієм Марченко та В’ячеславом Михайловим. В обґрунтуванні закупівлі, яке є в розпорядженні НГ,  Держцентр зайнятості пояснив необхідність закупівлі наявністю у ТОВ «Електронне світло» виключних майнових прав на проект «Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення». Авторські права були отримані фірмою в квітні 2009 р.

Водночас Держцентр зайнятості закупив у ТОВ «Айкюжн» послуги із супроводження та технічної підтримки функціонування прикладного програмного забезпечення «мотиваційних терміналів» на 6,82 млн грн.

У 2010 році у «Електронного світла» вже закуповувались термінали. Відомо про закупівлі в березні на 34,44 млн грн., в червні на 19,99 млн грн. та у вересні на 137,41 млн грн. Під час вересневих торгів була вказана кількість закуплених терміналів – 4412 штук. Таким чином ціна одного терміналу складає понад 31 тис грн. Між тим, за повідомленнями ЗМІ максимальна вартість такого терміналу не перевищує 15 тис грн.

Термінал являє собою інтернет-портал, доступ до якого здійснюється через тач-скріни, що схоже на апарати, якими сплачують за послуги мобільного зв’язку. Розміщення терміналів у школах має забезпечити доступ  до інформації, яка допомагає визначитися з власним професійним майбутнім, обрати професію, що користується попитом на ринку праці.