Як ділиться півтора мільярди на 30 тисяч?
14.03.2011   //  

В Україні нарешті з’явився достойний серіал. Назва: «Просто «Хліб інвестбуд». Сюжет стає все закрученішим. У суботу «Дзеркало тижня» видало нову серію про дружбу Єнакієво і Москви. Для тих, хто у вихідні пив-гуляв, у двох словах короткий зміст минулої серії.

Так от, сталося таке:

–         «Хліб інвест» продає зерно за кордон за цінами нижчими, ніж в Україні

–         Покупцями цього зерна є три офшори, засновником головної з них є простий донецький хлопець Андрій Остапко. Простий у тому сенсі, що офшорку заснував із статутним фондом в 1 фунт стерлінгів

–         Директором іншої офшорки є представник племені ні-вануату

–         Маючи у 2010 році 1,4 млрд. грн. обороту, «Хліб інвестбуд» поділився з державою податком на прибуток у сумі 700 тис грн.

Ще багато сталося у попередній серії дрібного. Але не будемо про все: героїв серіалу й так стає занадто багато. Тим паче, що головне все-таки, певно, буде попереду. Особливо цікавить, чи «буде розкрита тема»:

–         За які гроші, була продана держчастка «Хліб інвестбуду» і на яких юридичних підставах?

–         Свій міжнародний «бізнес» контора веде за свої гроші, чи за ті, які йому дає держава для закупівлі зерна в селян?, etc.

А основне – чим серіал взагалі закінчиться? Тобто, якщо після того, як держава віддала 1.5 млрд фірмі, у якої статутний капітал 30 000 грн, а та фірма щезла – за це когось… як би це сказати культурніше… Використовуючи серіальну лексику – когось призначать актором на сцену першої шлюбної ночі?

P.S. Ідею останньої фрази підказав Word, який зненацька поправив «Хліб інвест» на «Хліб інцест». Либонь, щось знає…